„Dynamic Efficiency“ a HEIDENHAIN-től

A „Dynamic Efficiency“ név alatt a HEIDENHAIN a TNC vezérlők nagy forgácsleválasztású munkákhoz szükséges fontos funkcióit foglalja össze. Ezek megkönnyítik a gép kezelőjének munkáját, de a gyártási folyamatot is gyorsabbá, stabilabbá és előre láthatóbbá – egyszóval hatékonyabbá teszik. Eközben hatékony szabályzó funkciók innovatív megmunkálási stratégiákkal működnek együtt, hogy a forgácsolási teljesítmény növekedjen és a megmunkálási idő csökkenjen.       

A „Dynamic Efficiency“ az alábbi három TNC funkciót foglalja magába:

  • Adaptive Feed Control – Az AFC optimalizálja az előtolást a megmunkálási szituációtól függően 
  • Active Chatter Control – Az ACC csökkenti a kattogási hajlamot és nagyobb előtolásokat és nagyobb fogásvételeket tesz lehetővé 
  • Örvénylő marás – felgyorsítja a hornyok és a zsebek nagyoló megmunkálását  

Amint az a HEIDENHAIN vezérlőktől már megszokott, a funkciókat a kezelő egyszerűen és komfortosan használhatja. Különösen ezeknek a TNC funkcióknak a kombinációja hasznosítja a gépben és a szerszámokban rejlő potenciált és egyidejűleg csökkenti a mechanikai terhelésüket. Megéri tehát őket alkalmazni. Az egységnyi idő alatt leválasztott anyagmennyiség akár 20-25 %-kal is nőhet – ami a jelentősen növeli a nagy anyagleválasztású forgácsolás gazdaságosságát.       

A HEIDENHAIN az EMO-n: 25. pavilon, D07. stand

További információk: www.heidenhain.hu